עוף עם ערמונים
מתכון:  אסתי חדד
צילום: חנה למביאסי

10מנות 
מצרכים:
  • 10 חתיכות שוקיים עוף
  • 1 בצל לבן פרוס לרצועות דקות
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לסירות עבות 
  • 2 כפות שמן קנולה "שווה"
  • 1 כף סילאן 
  • 1 כף דבש "שווה" 
  • 1 כף רוטב טריאקי "שווה"
  • 100 גר' ערמונים קלופים וקלויים "שווה"
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם 

הוראות הכנה:
במחבט עם שמן קנולה "שווה" מטגנים את הבצל הפרוס קלות, כשמתחיל הבצל להזהיב מוסיפים את השוקים ל3-4 דקות, יוצקים מעל את הסילאן הדבש והרוטב טריאקי, ומעסים מעט עם הידיים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים את הכל לתבנית חסינת חום, מוסיפים את סירות הבצל הסגול ואופים כ 20 דקות.
מוסיפים את הערמונים לתבנית מערבבים בעדינות ומחזירים לאפייה לעוד 2-5 דקות נוספות עד להשחמה.
                                                          לבריאות!

מוצרי שווה במתכון:

מוצרי שווה במתכון:

פסטה ברוטב טריאקי

ואפונת גינה

מתכון: אסתי חדד

צילום: חנה למביאסי


10מנות 

מצרכים: 

  • 500 גר' פסטה "שווה"
  • 50 גר' חמאה 
  • 1 ראש ברוקולי 
  • 400 גר' אפונת גינה
  • 1 כף רוטב סויה "שווה" 
  • 3 כפות רוטב טריאקי "שווה" 
  • קורט מלח
  • פלפל שחור
  • גבינה קשה מגורדת לקישוט 

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה פנה 'שווה' לפי הוראות ההכנה על גבי החבילה.

חותכים את הברוקלי לראשים קטנים ומשרים במים רותחים למשך 3 דקות.

בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את האפונה ומטגנים כ 2-3 דקות. מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר, יוצקים מעל את הרוטב סויה והטריאקי "שווה" מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כ -  4 דקות לספיחת כל הטעמים. ומורידים מהאש.

להגשה- מגרדים גבינה קשה כמו פרמז'ן או קצ'וטה מעל הפסטה.

                                                                                                                       בתאבון !

מוצרי שווה במתכון:

הום פרייז

מתכון: חנה למביאסי

צילום: חנה למביאסי


מצרכים: ל 2 מנות 

  • 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים 
  • שמן סויה "שווה" לטיגון 
  • 1/4 כוס רוטב חמוץ מתוק "שווה"
  • 1/5 כוס רוטב צ'ילי מתוק "שווה"
  • מלח


    לקישוט ניתן להוסיף:

  • שומשום קלוי 
  • בצל ירוק קצוץ


הוראות הכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות שוות בגודל של כ - 2 ס"מ.

בסיר ממלאים מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים כף מלח שטוחה ואת תפוחי האדמה החתוכים. מבשלים על אש בינונית עד שהתפוח אדמה שקוף בקצוות אבל לא מוכן לגמרי, מסננים ומצננים.

במחבת לטיגון עמוק מחממים שמן סויה "שווה" עד להגעה לטמפרטורה גבוהה.

מטגנים את הקוביות המבושלות במשך 5 דקות עד להזהבה.

מוצאים ומסננים מהשמן.

במיקרוגל או על מחבת מחממים את הרטבים מוזגים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

לקישוט ניתן להוסיף שומשום ובצל ירוק .

                                                                             לבריאות!

מוצרי שווה במתכון:

מלבי קוקוס

מתכון: חנה למביאסי

צילום: חנה למביאסי


מצרכים: ל 2 מנות 

מצרכים ל4 מנות 

לקרם:

  • 225 גר' קרם קוקוס "שווה" (רק את הקרם ללא הנוזלים בקופסא)
  • 225 גר' חלב קוקוס 
  • 45 גר' סוכר 
  • 113 גר' קרם קוקוס נוספים 
  • 36 גר' קורנפלור 
  • 19 גר' מי ורדים איכותי (או מים עם כמה טיפות תמצית ורדים לפי הטעם)

 לסירופ:

  • 57 גר' סוכר 
  • 105 גר' מים 
  • 10 גרם מי ורדים איכותי (או מים עם כמה טיפות תמצית ורדים לפי הטעם)

לקישוט:

  • פיסטוק קלוי קצוץ 
  • עלי ורדים מיובשים או מסוכרים 
  • פרוסות קוקוס קלוי



הוראות הכנה:

מתחילים בהכנת הסירופ:

בקלחת מביאים לרתיחה את המים הסוכר ומי  הורדים, עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10-12 דקות נוספים על אש נמוכה. מצננים היטב.

בקלחת נוספת מאחדים את הקרם קוקוס "שווה" והחלב לתערובת חלקה ומביאים לרתיחה.

בקערה מערבבים את הקרם קוקוס הנוסף, סוכר וקורנפלור בעזרת מטרפה וכשהחלב רותח שופכים אותו בעדינות ותוך כדי ערבול על התערובת קרם בקערה.

מערבבים טוב טוב לאיחוד ומחזירים לקלחת ולאש.

על אש בינונית מבשלים את התערובת תוך כדי ערבול מתמיד עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה ונוצרות בועות בבלילה, ממשיכים לערבל עוד דקה ומורידים מהאש.

מכסים בנילון נצמד ומנחים להתקררות.

כשהבלילה מתקררת בעזרת מטרפה או מוט בלנדר ידני "פותחים" את התערובות עד שהיא חלקה.

מוזגים לכוסות הגשה, שופכים שכבה דקה של סירופ מלמעלה ומקשטים.

להגיש צונן

לבריאות!

מוצרי שווה במתכון:

כדורי אנרגיה תמרים

מתכון: חנה למביאסי

צילום: חנה למביאסי



מצרכים:

  • בין 16 ל 24 תמרים תלוי בגודל
  • חצי כוס חמאת בוטנים 'שווה'
  • 8 כפות שיבולת שועל דקה
  • 2 כפות שמן קוקוס 'שווה'
  • 100 גרם שוקולד-השוקולד הוא לקישוט אז אפשר להשתמש במה שתרצו
  • שוקלד מריר, חלב, לבן או צ'יפס.





הוראות הכנה:

מגלענים את כל התמרים, 

במעבד מזון (חשוב, זה יקל עליכם מאוד) מאחדים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק.
יוצרים כדורים באיזה גודל שאתם אוהבים ומקשטים בשוקולד.

לבריאות
!

מוצרי שווה במתכון:

עוגת גבינה ואפרסקים

מתכון: אסתי חדד

צילום: חנה למביאסי


מצרכים:

מצרכים לעוגה בגודל 28 ס"מ 

למוס:

  • 250 גר' גבינת מסקרפונה 
  • 425 מ"ל שמנת מתוקה 
  • 250 גר' גבינה לבנה 
  • 4 כפות אבקת סוכר 
  • 10 גר' ג'לטין- שקית 1 קטנה 
  • כפית תמצית ווניל 

לקישוט:

  • 1 שימורי אפרסקים בסירופ קל "שווה"



הוראות הכנה:

מכינים מראש את הג'לטין לפי ההוראות על האריזה .

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה.

מקפלים פנימה את הגבינות, מוסיפים את הסוכר והווניל ואז את הג'לטין ומערבבים בקיפולים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ומעבירים לתבנית עוגה מוכנה מראש.

מקררים למשך לילה שלם.

לקישוט:

פורסים קופסא שלמה של אפרסקים 'שווה' לפרוסות דקות ומניחים פרוסה פרוסה על העוגה בצורה סיבובית אחד אחרי השני לקבלת מראה של מניפת פרח.

מצננים טוב טוב לפני ההגשה.